Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Rotterdam
Zuid-Holland

Coolsingel 40
(Stadhuis, gevel binnenplaats)

Twee ridders

onbekende maker
1918-20

Rotterdam -  Twee ridders   Rotterdam -  Twee ridders

Beschrijving

Twee gevelbeelden op de hoeken van de centrale vleugel van het stadhuis aan de binnenplaats. Beide beelden stellen een jonge ridder voor met het wapenschild van Rotterdam.

Kunstenaar

Het stadhuis van Rotterdam

Het Rotterdamse stadhuis is gebouwd tussen 1914-1920 naar ontwerp van prof. Henri Evers. Zowel in het exterieur als in het interieur van het raadhuis is een grote hoeveelheid beeldhouwkunst verwerkt, met als doel de historie en grootsheid van de wereldhavenstad Rotterdam uit te drukken. Evers gaf in zijn ontwerpen aan, waar de beelden geplaatst moesten worden en beeldhouwers als T. Dupuis, S. Miedema, A. Odé, A. Leeflang en J. Keller maakten de ontwerpen ervoor (100 jaar architectuur in Rotterdam). Op deze site beelden we alleen het wat grotere werk af, en niet de vele koppen en andere ornamenten. Afgebeeld zijn: Andere beeldhouwers die aan het exterieur van het stadhuis werkten waren: (Lijst gebaseerd op Koopmans 1997).

Reacties

Reageer op dit beeld

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 51°55'22" - O.L. 4°28'47")

Objectcode: ZH58ep; Opgenomen: 12 juni 2010
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt