Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Rijswijk
Zuid-Holland

Piramideplein

Ho! (Acrobaten)

Herman Lamers
2004

Rijswijk -  Ho! (Acrobaten)   Rijswijk -  Ho! (Acrobaten)

Beschrijving

HO! bestaat uit twee onderdelen: een beeld van drie figuren op het Piramideplein en zes neon-kunstwerken in deglazen piramides van het ondergrondse NS-station. De titel HO! is geïnspireerd op de gedachte van veel reizigers, die de trein zien aankomen en willen laten stoppen; 'HO!'

De beelden zijn allemaal 'stills'; bevroren momenten van mensen, dieren en dingen in beweging. Het idee is ontleend aan de ervaring in drukke mensenmassa's, zoals op stations; even een glimp opvangen van onbekenden om je heen, die dan weer verdergaan.

Op het Piramideplein staat een beeld van drie acrobaten op elkaars schouders, die geconcentreerd stilstaan op een grote, massieve bol. Zij proberen zo hoog mogelijk te komen en te vliegen, in tegenstelling met de treinreizigers die in de grotepiramide verdwijnen, op weg naar de ondergrondse perrons.

Het beeld, gemaakt in opdracht van de commissie KunstRuimte van de gemeente Rijswijk, is onthuld door wethouder Bolte (Cultuur) op 21 september 2004.

Kunstenaar

Reacties

Reageer op dit beeld

Bronnen en verdere informatie

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 52°2'23" - O.L. 4°19'9")

Objectcode: ZH57aa; Opgenomen: 2 mei 2008
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt


Hier kan ook uw banner staan. Klik hier voor meer informatie.