Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Nootdorp
gem. Pijnacker-Nootdorp (Zuid-Holland)

Zonnehof - Magnoliapad

Kus de Kikker

Caroline Agelink & Germa Huijbers
2014

Nootdorp -  Kus de Kikker   Nootdorp -  Kus de Kikker

Beschrijving

In het water staan een luidsprekerpaal met acht luidsprekers, een gele scheidsrechterstoel, en tribunebanken langs het water. Bij plaatsing was tussen de poten aan de voorzijde van de stoel een ladder geplaatst, die is verwijderd omdat kinderen erop klommen.

Nootdorp - Kus de Kikker Nootdorp - Kus de Kikker

Beide objecten zijn een blijvende herinnering aan het project 'Kus de kikker' - een veelzijdige reeks van activiteiten, die in 2012 aan de bewoners van Zonnehof en Vrouwtjeslant waren aangeboden. De activiteiten waren gecentreerd rondom de waterpartij aan de Zonnehof.

De titel is ontleend aan het sprookje van de prinses die de kikker durfde te kussen en hem daardoor in een prins veranderde. De titel ‘Kus de Kikker’ verwijst naar de moed van de prinses. Want project Kus de Kikker is nieuw en bijzonder. Het vraagt om nieuwsgierigheid en interesse om erin mee te gaan.

De scheidsrechtersstoel duidt op een wedstrijdelement, de tribunes op een plek waar publiek plaats kan nemen en de (niet aangesloten) toeterpaal doet de suggestie dat iets wordt aangekondigd”, aldus de kunstenaars.

Kunstenaars

Nootdorp - Kus de Kikker

Reacties

Reageer op dit beeld

Bronnen en verdere informatie

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 52°2'59" - O.L. 4°23'47")

Objectcode: ZH53bx; Opgenomen: 28 januari 2020
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt


Hier kan ook uw banner staan. Klik hier voor meer informatie.