Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Bergschenhoek
gem. Lansingerland (Zuid-Holland)

Hoge Bergse Bos

Kinderkoppen

Onderdeel van het kunstwerk 'Stille Wateren'
Annelies Dijkman
1993

Bergschenhoek -  Kinderkoppen   Bergschenhoek -  Kinderkoppen

Beschrijving

Omhoogkijkende kindergezichten van aluminium, die water omhoogspuiten. Er waren er oorspronkelijk zeven, nu (2018) nog slechts vier. Spuiten deden ze niet (toen wij er waren).

Stille Wateren

Uit de brochure: "Eén geheel, vijf temperamenten Water als begin, water als basis. Water als onmisbaar element in elke vorm van leven. In het Hoge Bergse Bos kunt u genieten van vijf waterpartijen met beeldende kunst. Elk werk vertegenwoordigt een menselijke stemming, of temperament. Samen vormen ze een geheel: ‘Stille wateren’.
Mysterieus, levendig, beschouwend, agressief en sensueel. Gebieden zijn soms als mensen en kunnen een bepaalde sfeer oproepen. Omgevingselementen zoals bruggen, oevers en beplanting geven elke waterpartij z’n eigen verhaal. De vijf ‘coupletten’ samen vormen de ‘Stille wateren’, een gedicht dat het ‘beluisteren’ meer dan waard is.
De temperamenten komen tot uiting in de kunstwerken: de verschillende ‘Kunstbruggen’, de fonteintjes ‘Kinderkoppen’, het onderwaterbeeld de ‘Gedekte tafel’ en een moeras, een in wiebertjesvorm aangelegd natuurgebiedje."
De twee kunstwerken uit deze reeks op deze site zijn behalve Kinderkoppen ook het beeld Gedekte tafel.

Kunstenaar

Bergschenhoek - Kinderkoppen

Reacties

Reageer op dit beeld

Bronnen en verdere informatie

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 51°58'22" - O.L. 4°32'20")

Objectcode: ZH31ap; Opgenomen: 4 november 2018
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt