Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Delft
Zuid-Holland

Oostpoortweg
(viaduct A13)

De Liefdesbrief

Margot Berkman & Eline Janssens
2007

Delft -  De Liefdesbrief   Delft -  De Liefdesbrief

Beschrijving

Het kunstwerk, dat een oppervlakte van 5000 m2 beslaat, bestaat uit diverse onderdelen: 10 stalen beelden, op de taluds betonnen platen met natuursteen toplaag, 24 gedecoreerde pilaren en led-verlichting in de vloer. De witte twee-dimensionale stalen beelden staan aan beide zijden van het viaduct op enige afstand daarvan. Op de rand van het viaduct is aan beide zijden de naam van het kunstwerk geschreven, de naam van het kunstenaarsduo en het jaartal staan onder het viaduct, eveneens twee maal.

Kunstenaars

Opmerkingen

De inspiratie voor dit kunstwerk deed het kunstenaarsduo op bij het schilderij De Liefdesbrief van Johannes Vermeer en bij de tapijtenserie La dame et la Licorne. De diepte in Vermeers schilderijen en de warme kleur rood (dat staat voor liefde) zijn terug te vinden in de rood-witte pilaren onder het viaduct. De dieren zijn geinspireerd op een zesdelige tapijtenserie La Dame et la Licorne (Musée de Cluny, Parijs), waarop een vrouw omringd door dieren is afgebeeld in een omsloten tuin, maar ook van 17de-eeuwse Delfts blauwe dierentegels.

Het kunstwerk is op 20 september 2007 onthuld door Lian Merkx, wethouder, Anders Westney, storemanager van IKEA, en Folkert Post, hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Zuid-Holland

Reacties

Reageer op dit beeld

Bronnen en verdere informatie

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 52°0'41" - O.L. 4°22'40")

Via onderstaande links kunt u de positie vinden:

De kaarten of satellietfoto's verschijnen in een nieuw venster
OpenStreetMap kaart
Bing Maps kaart satellietfoto hybride
Google Maps kaart satellietfoto hybride
WikiMapia kaart

Objectcode: ZH14df; Opgenomen: 1 april 2009
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt

Bronzen beelden winkel
Hier kan ook uw banner staan. Klik hier voor meer informatie.