Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Delft
Zuid-Holland

Oude Langendijk / Burgwal

Anna te Drieën

onbekende maker
jaar?

Delft -  Anna te Drieën   Delft -  Anna te Drieën

Beschrijving

Houten reliëf aan de gevel.

Kunstenaar

Opmerkingen

Op deze plaats stond vroeger Huize Sint Anna.

Anna te Drieën

De Heilige (Moeder) Anna of Sint Anna is volgens de christelijke traditie de moeder van de Heilige Maagd Maria. De verering van Anna begint in de vijfde/zesde eeuw in het Midden-Oosten en komt al spoedig naar het Westen (Venetië en Rome). Zij bereikt haar hoogtepunt in de 15e en 16e eeuw. In die tijd ontstaat een heel speciale afbeelding Anna te Drieën: Anna met Maria en Jezus. In de vijftiende eeuw vooral uitgebeeld als vrouw die op haar arm een meisje (Maria) draagt, die een klein kind (Jezus) vasthoudt. Rond 1600 zitten Maria en Anna dikwijls op een bank, terwijl Jezus als klein kind tussen hen in staat. Anna heeft dan dikwijls een boek of een vrucht in haar hand.

Reacties

Reageer op dit beeld

Weet u meer ?

Van dit beeld is bij ons nog niet voldoende informatie bekend. Weet u er bijzonderheden over, willen we dat graag van u weten. Maak gebruik van ons invulformulier om deze gegevens aan ons op te sturen. Wij zullen de gegevens dan zo spoedig mogelijk invullen.

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 52°0'43" - O.L. 4°21'41")

Objectcode: ZH14cn; Opgenomen: 1 augustus 2008  / gewijzigd: 17 juni 2010
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt