Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Axel
gem. Terneuzen (Zeeland)

Marijkestraat 1
(obs Prinses Marijke)

Meisje met springtouw

Henk Groenhuis & Carla Vrendenberg
1966/2008

Axel -  Meisje met springtouw   Axel -  Meisje met springtouw

Beschrijving

Beeld van een meisje met springtouw (maar zonder springtouw!) op hoge sokkel. Van 1966 tot 2004 stond er een beeldje van Henk Groenhuis. Dat beeld is gestolen en in 2008 is het bovenstaande beeldje van Carla Vrendenberg op dezelfde plaats neergezet.

Kunstenaars

Opmerkingen

Het oorspronkelijke beeldje is in 1966 geschonken door de toenmalige gemeente Axel aan de OBS Prinses Marijkeschool ivm het 10 jarig bestaan van school. Het beeldje is in 1996 gerestaureerd door de beeldhouwer Ernest Joachim. Er is toen geen spoor gevonden van aanhechtigspunten voor een (bronzen) springtouw. De vraag is of er ooit zo'n touw geweest is.

In de nacht van 1 op 2 december 2004 is het beeld gestolen en nooit meer teruggevonden. Met financiële hulp van de gemeente Terneuzen is een nieuw beeld gemaakt, niet van brons maar van amberiet. Gemaakt door kunstenares Carla Vrendenberg uit Drunen. Woensdag 29 oktober 2008 is het nieuwe beeld onthuld door de oud-directeur dhr. M. de Regt.


Foto van het "oude" beeldje

Reacties

Reageer op dit beeld

Bronnen en verdere informatie

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 51°16'7" - O.L. 3°53'57")

Objectcode: ZE10am; Opgenomen: 13 maart 2010  / gewijzigd: 10 mei 2011
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt