Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Arnemuiden
gem. Middelburg (Zeeland)

Oude Havenstraat

Vrouwen in klederdracht

Kris van der Werve
2013

Arnemuiden -  Vrouwen in klederdracht   Arnemuiden -  Vrouwen in klederdracht

Beschrijving

Op plaatsen langs de doorgaande weg door Arnemuiden komen stalen 2D figuren van mensen in Arnemuidense klederdracht. De eerste paar zijn op 8 april 2013 geplaatst.

Kunstenaar

Opmerkingen

De kunstenaar over dit project:
Door de gemeente Middelburg ben ik gevraagd om een schetsontwerp te maken voor een serie kunstwerken voor in Arnemuiden. Het doel van de kunstwerken is het weergeven van de identiteit van Arnemuiden. Samen met IDNA (Coöperatie voor ruimtelijk ontwerpers) zijn we aan de slag gegaan. Het feit dat er in Arnemuiden nog steeds mensen in klederdracht lopen hebben wij als inspiratiebron genomen. We hebben klederdracht in een modern jasje gestoken door ze in 2D uit te laten snijden in staalplaat.

Uiteindelijk zijn wij uitgekozen om het project daadwerkelijk uit te voeren. Maandag 8 april zijn de eerste twee figuren geplaatst in de Oude Havenstraat in Arnemuiden. In de zomer volgen er meer figuren aan de doorgaande weg in Arnemuiden.

Omdat we graag willen dat alles historisch gezien klopt zijn we op dit moment samen met Mojca Kuijpers (landschapsarchitect/ontwerper) en Gertrude van de Ketterij (historica) bezig om de locaties en settings te bepalen van de volgende serie.

Op 20 april (tijdens de catwalk presentatie van de Zeeuwse visserstrui bij de Werf) worden de foto's gemaakt die model gaan staan voor de volgende serie figuren. Bewoners die nog dagelijks in dracht lopen of bewoners met originele Arnemuidse klederdracht kunnen zich op geven om model te staan.

Arnemuiden - Vrouwen in klederdracht

Reacties

Reageer op dit beeld

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 51°29'59" - O.L. 3°40'52")

Via onderstaande links kunt u de positie vinden:

De kaarten of satellietfoto's verschijnen in een nieuw venster
OpenStreetMap kaart
Bing Maps kaart satellietfoto hybride
Google Maps kaart satellietfoto hybride
WikiMapia kaart

Objectcode: ZE05bl; Opgenomen: 10 mei 2013
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt

Bronzen beelden winkel
Hier kan ook uw banner staan. Klik hier voor meer informatie.