Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Goes
Zeeland

Oude Vismarkt

VIS

Albert Dedden & Paul Keizer
2008

Goes -  VIS   Goes -  VIS

Beschrijving

Kunstwerk bestaande uit de letters V en S met daartussen een halve (want gekaakte) vis die als I dienst doet.

Kunstenaars

Opmerkingen

Waar draait het bij een vismarkt om? Het lijkt alsof het bij een markt altijd om de gezelligheid gaat, maar alles draait natuurlijk om de verkoop van vis. Vis, vis en nog eens vis. Niets meer, niets minder. Vis aan de man brengen, daar gaat het om. Niet in een winkel, maar vanuit een kraampje in de openlucht. Er is natuurlijk concurrentie en dus is er van iedereen een roep om aandacht. Die uitroep, die schreeuw ( nu heet dat een reclame-uiting), die hebben de kunstenaars op deze plek weer terug willen brengen.
Helder, duidelijk en zichtbaar. Zodat je het bijna als geluid weer zou kunnen horen, ook wanneer je er achteloos aan voorbij loopt. Een weerklank vanuit de historie van deze plek; Het kunstwerk is op 16 mei 2008 onthuld.

Reacties

Reageer op dit beeld

Bronnen en verdere informatie

Weet u meer ?

Van dit beeld is bij ons nog niet voldoende informatie bekend. Weet u er bijzonderheden over, willen we dat graag van u weten. Maak gebruik van ons invulformulier om deze gegevens aan ons op te sturen. Wij zullen de gegevens dan zo spoedig mogelijk invullen.

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 51°30'16" - O.L. 3°53'29")

Objectcode: ZE02ai; Opgenomen: 15 maart 2009
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt