Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Langeweg
gem. Moerdijk (Noord-Brabant)

De Langeweg 46
(vm. zusterklooster)

Maria

De moeder van Jezus, de grondlegger van het christendom; zij wordt vaak afgebeeld met Jezuskind en/of met een slang (symbool van het kwaad), die zij onder haar voeten vertrapt
(Wikipedia)

1914

Langeweg -  Maria   Langeweg -  Maria

Beschrijving

Cementen beeld van een gekroonde Maria in een nis boven de ingang.

Opmerkingen

De woning voor de leden van de congregatie van zusters Fransiscanessen van Veghel werd in januari 1914 door de zusters betrokken. Daarbij kwam het huis te staan onder bescherming van Maria Onblevekt Ontvangenis, waaraan ook eerder genoemde congregatie is toegewijd. Zij was dus patronesse van de congregatie en het huis. Het beeld is in 1914 in de nis geplaatst. het is een cementen, gegoten beeld dat een twintig jaren geleden een verflaagje heeft gekregen.

Voorstellingen van Maria

Maria, de moeder van Jezus Christus, heeft een centrale rol in de Rooms-Katholieke Kerk. Haar verering als de Heilige Maagd Maria is gegroeid in de tijd, zowel in belang en de manifestatie, niet alleen in het gebed, maar in kunst, poëzie en muziek.
Ze wordt meestal afgebeeld als een mooie jonge vrouw, met een (blauwe) mantel. In het merendeel van de voorstellingen heeft ze het kind Jezus in haar armen of op haar schoot.
Attributen van Maria: Het kind Jezus heeft ook soms attributen:

Reacties

Reageer op dit beeld

Bronnen en verdere informatie

Weet u meer ?

Van dit beeld is bij ons nog niet voldoende informatie bekend. Weet u er bijzonderheden over, willen we dat graag van u weten. Maak gebruik van ons invulformulier om deze gegevens aan ons op te sturen. Wij zullen de gegevens dan zo spoedig mogelijk invullen.

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 51°38'57" - O.L. 4°39'54")

Objectcode: NB41am; Opgenomen: 7 maart 2010
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt