Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Rijen
gem. Gilze en Rijen (Noord-Brabant)

Raadhuisplein 41
(zijde Mariastraat)

Reliëf Boerenleenbank

Henk Potters
jaar?

Rijen -  Reliëf Boerenleenbank   Rijen -  Reliëf Boerenleenbank

Beschrijving

Keramisch reliëf met vijf voorstellingen, links: een gezin, een veehouder met varken, een metselaar, en rechts: een man met kruis en ploeg en een man met korenschoof.

Kunstenaar

Opmerkingen

Het reliëf bevindt zich aan de zijgevel v an het pand waar voorheen de Rabobank, destijds Boerenleenbank, gevestitgd was. In het reliëf brengt de kunstenaar tot uitdrukking dat de Boerenleenbank er voor het hele gezin is (linksboven familie), de veehouders (linksmidden varken), de ambachtslieden (linksonder figuur) en de landbouw (rechtsonder schoof). Dit alles ter verheffing van de agrarische stand. Ploeg en kruis is het symbool van de N.C.B. (Noord-Brabantse Christelijke Boerenbond).

Reacties

Reageer op dit beeld

Bronnen en verdere informatie

Weet u meer ?

Van dit beeld is bij ons nog niet voldoende informatie bekend. Weet u er bijzonderheden over, willen we dat graag van u weten. Maak gebruik van ons invulformulier om deze gegevens aan ons op te sturen. Wij zullen de gegevens dan zo spoedig mogelijk invullen.

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 51°35'25" - O.L. 4°54'49")

Objectcode: NB25ah; Opgenomen: 2 mei 2009
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt


Hier kan ook uw banner staan. Klik hier voor meer informatie.