Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Beek
Limburg

Gundelfingenstraat

Bootschappen

Erik Habets & groep 7/8 van obs De Kring
2015

Beek -  Bootschappen   Beek -  Bootschappen

Beschrijving

Belschilderd aluminium beeld van een figuur in een boot, opgebouwd uit tientallen kleine beeldjes gemaakt door basisschoolleerlingen. Het beeld is onthuld op 5 juni 2015 door wethouder Thijs van Es.

Beek - Bootschappen Beek - Bootschappen Beek - Bootschappen
Beek - Bootschappen Beek - Bootschappen Beek - Bootschappen Beek - Bootschappen
Beek - Bootschappen Beek - Bootschappen Beek - Bootschappen Beek - Bootschappen
Beek - Bootschappen Beek - Bootschappen Beek - Bootschappen Beek - Bootschappen

Beschrijving uit de nieuwsberichten van de gemeente Beek, 11 juli 2015:

Eind 2013 werd de Arthur Spronken prijs voor beeldende kunst uitgereikt aan kunstenaar Erik Habets uit Maastricht. In het kader van deze prijs kreeg Erik de opdracht om voor de gemeente Beek een sculptuur te maken. Omdat de Keutelbeek rond deze tijd opnieuw bovengronds werd gebracht, was het doel het beeld in de buurt van de beek te plaatsen en om hier thematisch op aan te sluiten.
Erik Habets heeft leerlingen van groep 7 en 8 van openbare basisschool de Kring actief betrokken in het maakproces van het beeld. De leerlingen hebben onder leiding van de kunstenaar persoonlijke boodschappen die zij met de wereld wilden delen, uitgebeeld in boetseerwas. Er zijn veel, zeer diverse boodschappen uitgebeeld: Bescherm de natuur, milieu, de planeet; Wees zuinig met water; Maak geen oorlog maar leef in vrede; Heb respect voor elkaar; Heb een groot hart; Tegen zinloos geweld; Liefde!; Eet minder vlees; Zorg goed voor dieren; Sporten is leuk en belangrijk; Gebruik je fantasie; Iedereen is verschillend, dat is juist leuk; etc.
Deze boodschappen zijn samengevoegd tot ……n beeld. Het lijkt een figuur in een rubber bootje dat als het ware zo de beek in kan stappen om vervolgens op wereldreis te gaan. Het beeld dwingt je om dichterbij te komen kijken om alle afzonderlijke kunstwerken van de kinderen te ontdekken. Het werk is getiteld Bootschappen en is uitgevoerd in aluminium en gedeeltelijk beschilderd.

Kunstenaars

Reacties

Reageer op dit beeld

Bronnen en verdere informatie

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 50°56'11" - O.L. 5°47'32")

Objectcode: LI02ar; Opgenomen: 4 juni 2018
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt


Hier kan ook uw banner staan. Klik hier voor meer informatie.