Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Musselkanaal
gem. Stadskanaal (Groningen)

Marktstraat

Bruintje Beer

Stripfiguur bedacht door Mary Tourtel (1874-1948)
Henny Zandjans
1995

Musselkanaal -  Bruintje Beer   Musselkanaal -  Bruintje Beer

Beschrijving

Beeld van een manachtige beer met wandelstok, staande op een gedeeltelijke bol van mozaïeksteentjes. Op deze bol een plaatje met de tekst:

"bruintje beer"
aangeboden door: Rabobank "De As – Landen" B.A.
Ten Kate Vetten B.V.
18 mei 1995

Kunstenaar

Opmerkingen

In Musselkanaal stond een Branbergen koekjesfabriek, die koekjes bakte met de beeltenis van Bruintje Beer. Bruintje Beer (Rupert). Hoofdpersoon in de serie stripverhalen van Mary Tourtel, die vanaf 8 november 1920 verschenen in het Brits dagblad Daily Express. Bruintje Beer (Nederlandse vertaling van Rupert) ging zijn gehele leven gekleed in een trui, geruite broek en dito sjaal. In 1935 nam Alfred Bestall het tekenen van de serie over en hij werd in 1973 opgevolgd door John Harrold.

Bruintje Beer is sinds 1920 verbonden met de geschiedenis van Musselkanaal. Hier was de koekjesfabriek van Branbergen gevestigd, die koekjes maakte met het logo van Bruintje Beer. Als productnaam werd de stripheld Bruintje Beer verbonden aan de promotie van de producten van Branbergen.

Reacties

Reageer op dit beeld

Bronnen en verdere informatie

Weet u meer ?

Van dit beeld is bij ons nog niet voldoende informatie bekend. Weet u er bijzonderheden over, willen we dat graag van u weten. Maak gebruik van ons invulformulier om deze gegevens aan ons op te sturen. Wij zullen de gegevens dan zo spoedig mogelijk invullen.

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 52°55'48" - O.L. 7°0'47")

Objectcode: GR19aa; Opgenomen: 10 augustus 2008  / gewijzigd: 16 oktober 2016
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt


Hier kan ook uw banner staan. Klik hier voor meer informatie.