Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Alverna
gem. Wijchen (Gelderland)

Heumenseweg

Tijl Uilenspiegel

Auguste Manche
1997

Nog geen foto's gemaakt.

Beschrijving

(tijdelijk verwijderd in okt. 2007)

Kunstenaar

Opmerkingen

Beeld Tijl logeert in gemeentehuis door Peter Deurloo.

ALVERNA/WIJCHEN 29 oktober 2007- Het beeld van Tijl Uilenspiegel dat een week geleden verdween vanaf het nieuwe dorpshart van Alverna, is niet gestolen maar staat in de kelder van het Wijchense gemeentekantoor.
Daar is het bronzen kunstwerk naartoe gebracht nadat het door vandalen was beschadigd.
Veel Alvernezen dachten dat het beeldje was gestolen. De beheerders van het dorpshart wisten niet dat de gemeente het beeld ter reparatie had verwijderd.
Er is voor gekozen het kunstwerk binnen neer te zetten omdat het te kwetsbaar is om op de gemeentewerf te plaatsen.
De Gelderlander berichtte zaterdag dat het beeld was verdwenen en dat het mogelijk was gestolen door bronsdieven. Een woordvoerder van de gemeente Wijchen kon vrijdag niemand achterhalen die de ware toedracht kende.
Het beeld werd al eens eerder echt gestolen, zo'n veertig jaar geleden. Toen bleef Tijl spoorloos. In 1997 goot kunstenaar Auguste Manche het beeld opnieuw. Ook werd Tijls beeltenis al eens eerder vernield.
Vandalen hebben de benen van het beeld van de sokkel gebroken. Daarbij is één voet op de sokkel blijven staan. Verder zijn er geen beschadigingen te zien. Het beeld is vorige week maandag door de gemeente opgehaald om te voorkomen dat het zou worden gestolen.
De gemeente denkt erover om in het vervolg als zij beelden weghaalt, een bordje te plaatsen zodat buurtbewoners weten wat er is gebeurd.

Bronnen en verdere informatie

Aanklikbare trefwoorden:

Objectcode: GL52ad.

© Website en Foto's: René & Peter van der KrogtHier kan ook uw banner staan. Klik hier voor meer informatie.