Nederland

Mens & Dier in Steen & Brons

Zoek op deze site:
Akkrum
gem. Heerenveen (Friesland)

De Stringen 1
(openbare basisschool)

Jongetje met vliegtuig

Marijcke Visser
1957

Akkrum -  Jongetje met vliegtuig   Akkrum -  Jongetje met vliegtuig

Beschrijving

Beeld van een 'jongetje van een jaar of tien, dat een zelfgemaakt zweefvliegtuigje wegwerpt. De jongen staat op één been, houdt de linkerhand in de zij en werpt met de rechter het vliegtuigje.' Het beeldje staat op een bakstenen sokkel.
2017: Het beeld is inmiddels ondergebracht in de nieuwe openbare school in Akkrum. Wij fotografeerden het in 2008 op de oude locatie bij de Burg. Thalenschool aan de Ombocht 12. De locatiekaart hieronder verwijst naar het oude adres.

Kunstenaar

Reacties

Datum: 8 Jan 2013
Naam: Anne Peenstra
Bericht: Het beeldje Jongetje met vliegtuig is in maart 2012 van de sokkel gerukt en teruggevonden in het dorp. Alleen het voetje bleef achter. De directeur van de school heeft zich over het beeld ontfermd.
Ik heb gevraagd of het beeldje gerepareerd kon worden, maar tot op heden is er volgens mij niets mee gebeurd.
Omdat de school naar een nieuw gebouw verhuist (m.i.v. vandaag) heb ik vanochtend gemaild naar de bovenschoolse directeur en aandacht voor het beeldje gevraagd. Ik heb gepleit voor plaatsing bij of in het nieuwe gebouw. Hopelijk heeft mijn actie succes.

Datum: 21 Jul 2017
Naam: Jan Steensma
Bericht: Het beeld is gerepareerd door een bronsgieter Wessel Bezemer en er is weer een sokkel gemetseld door twee vrijwilligers uit Akkrum in opdracht van de Oudervereniging OBS. Hierop is het beeld terug gezet naast de nieuwe basisschool in Akkrum aan de Stringen. Een bordje met tekst over de maakster komt van Bogra Matic uit Akkrum.

Reageer op dit beeld

Bronnen en verdere informatie

Aanklikbare trefwoorden:

Locatie (N.B. 53°2'43" - O.L. 5°50'33")

Objectcode: FR11bo; Opgenomen: 27 juli 2008  / gewijzigd: 21 juli 2017
Van elk standbeeld hebben wij uit diverse hoeken foto's gemaakt en bovendien detailfoto's van de diverse teksten.
Als je deze foto's wilt zien of een of meer foto's wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via het contactformulier met vermelding van de objectcode.
© Website en Foto's: René & Peter van der Krogt